Pages

Tuesday, June 12, 2012

my new little leaf

assalamualaikum, alhamdulillah setelah sekian lama blog ku menyepi, akhirnya tangan ku kembali menaip ingatkan dah kena block my website but actually still functioning.. first and foremost: topik yang nak dikongsikan ialah turning into a new leaf "membuka lembaran baru" sebagai manusia kita tak lari dari melakukan kesalahan, besar kecil sederhana...etc tapi yang penting adalah taubat yang menyusuli setelah tersedar tentang kesalahan yang dilakukan kalau tak sedar? nauzubillah dulu masa muda2 raudah pun pernah terjebak dalam kancah maksiat bahsa mudahnya couple2 bermacam perkara telah raudah lakukan, dating tengok wayang makan-makan kat luar tapi dalam masa yang sama usrah dan dakwah raudah buat T_T masyaallah bila dikenang kembali terasa hina diri di pandangan Ilahi tak bermakna sekarang dah turn to be pious woman tapi sedang berusaha, insyaallah dengan berkatNya pernah terlintas di fikiran waktu dating adakah amalan ku di terima Ya Khaliq bukan raudah nk membuka pekung di dada, tapi apa yang raudah nak tegaskan, berusahalah membuka lembaran hidup yang baru dan istiqamah dalam melakukannya memang susah... susah sangat...di tinggalkan orang tersayang tu, mengharapkan dialah bakal ayah pada anak2 ku tapi Allah lebih mngetahui bertaubatlah setiap hari, dan setiap kali kita tersedar y kita dah melakukan kesalahan tak tercalar sedikit pun ego atau maruah kalau kita memohon maaf kpd org lain & Allah tu maha Penyayang dengan limpah kurniaNYA raudah masih merasa saat2 bahagia sekarang tak tergambar besarnya nikmat y raudah dpt sekarang, rezeki melimpah ruah, walaupun kesusahan dtg tp Dia selalu ada bersama, kena percaya y Dia Sentiasa Disisi Kita Lebih Dari Siapapun (^_^)v untuk Abah semoga rohmu dicucuri rahmat p/s: adik rindu abah untuk Mak semoga kebahagiaan dititipkan dihujung usiamu untuk kakak dan abang jauh2 pun saya tetap sayang untuk orang yang pernah mewarnai hidup semoga dilimpahkan kebahagiaan bersama dia untuk kawan2 korang lah pewarna hidup raudah (my rainbow colour) esok exam O&G EMG n MEQ insyaallah usaha akan berterusan semoga ilmu berkekalan

No comments:

Post a Comment