Pages

Thursday, April 29, 2010

ketika cinta bertasbih...

hari ini saya upload episod first KCB 2...hanya sedikit perkongsian untuk kawan2..
video

Tuesday, April 27, 2010

hari ini dalam memori...

salam alaik>>>
pagi2 lagi ia telah menunjukkan syndrom & symptom yg pelik...aku sudah tidak tahan lagi...maka dengan penuh debaran aku membuat keputusan untuk ke klinik Dr.Henry..heheh
ia mula berdenyut lagi...seawal jam 9pagi aku tiba di perkarangan klinik berkenaan..huhuh skema glerr ayat...
setelah 2jam menunggu & setelah segala majalah aku baca termasuk yang cina punya pun aku kebas sama hahaha doktor pun tiba>> Henry Foong
baru aku teringat klinik kat ipoh ni bkn mcm yg dkt kampong sana bayaran kt sini 200% berbeza...matilah aku duit tak cukup nanti tak pasal2 kena kerja menyapu dkt klinik plak...aduhh~ hujan dong~ lemah layu hati ku ini...apalah nasib...diriku yang bertuah hahah dpt jgk main hujan sikit...
lepas habis menyonglap duit Mara yang kian surut itu aku pun kembali semula ke klinik..tunggu lagi 10min dan nama ku dipanggil tergagap amoi tu hahahaha puyer unik nama aku...nasib baik tak jadi rafeah atau yang sama waktu dengannya...selepas itu aku pun masuk dan menunjukkan ia kepada doktor haiya amoi ini WARTS ooo apa pasal you tak pergi jumpa doktor awal2...heheh aku sengih jerr...padahal ada white collar hypertension jgk aku ni...
naik murmur dah jntg aku (ahaks) ble dia kata nak bagi nitrogen spray...apo bndo ejang??? tkutnyerrr...rupanya dia nak korek2 itu Warts & spray dgn nitrogen so that it will kill the virus...pedih tidak terkira macam nak menjerit jerrr...
sodap hingga menggigit jari...
pastu kaki@ia pun dibalut...aku sempat gark kena interview doktor tu ada ke patut tanya aku cardinal sign nasib baik dh baca hahaha pathology plak...
aku pun keluar dengan kaki yang berdengkut2...huuuuuuuuuhhhh hujan plak cam nak menangis sorang2 kat tepi jalan sakitnyorrr kaki den...Allah saja yang tahu...
selaku pengembara(kembara sang pencinta) aku meneruskan perjalanan dalam hujan yang lebat itu...
pada saat itu aku dapat merasakan bagaimana perasaan menjadi OKU hurmmm sedihnya...aku ni baru jerr diuji dengan warts tak seberapa ni..org buta tu entah macm mana rasanya...semoga Allah sentiasa memelihara org muslim...
ya Rabb tiap detik daku bernafas sudah membahagiakan diriku ini...syukur alhamdulillah..sesungguhnya kuasa mu itu amatlah besar(^_^)

Friday, April 9, 2010

canacinicane~


salam alaik
tiba2 dapat idea nak menulis...blink2..
exam dh nak dekat tp org nk kongsikan serba sikit ilmu yang ada...heheh bukan ilmu anat, patho atau pape..title nyerrr adalah...menjauhi diri daripada bisikan syaitan~
"nabi muhammad bersabda dlm hadisnya bermaksud: syaitan akan menghantar tentera2 nya untuk memfitnah manusia, manusia yang lebih tinggi kedudukannya akan mendapt fitnah lebih hebat, syaitan akan datang kpd seseorang drpd kamu & berkata siapakah yang menjadikan kejadian ini? siapakah yang telah menjadikan kejadian ini??sehingga syaitan akan berkata siapakah yang telah menjadikan tuhan kamu ???apabila perkara ini berlaku pada kamu maka mintalah perlindungan dri Allah drpd syaitan yg direjam..."


Lintasan hati tidak akan memudaratkan iman yang ada pada seseorang.
2.Allah bersifat dengan sifat-sifat kesempurnaan. Oleh itu sebarang bisikan yang menafikan segala kesempurnaan Allah wajib disanggah agar seseorang itu bebas daripada kesesatan yang meracuni akal fikirannya.
3.Kemungkaran dan kemaksiatan adalah jalan yang memandu manusia ke arah kesesatan. Ia merupakan perangkap syaitan dan Iblis yang mahukan manusia tergolong sebagai makhluk yang menderhaka seperti mereka.


korang hadis ni org amek drpd i JAKIM website...jadi korg fahamilah & cuba utk mnjauhi bisikan syaitan yg jht itu...tetapi ada satu moral value yg kita boleh dpt drpd sifat syaitan...iaitu mereka tidak pernah berputus asa utk mnjalankan kerja2 jht mereka...so, kita plak seharusnya tidak berputus asa drpd mnjalankan kerja2 amal soleh~ (^_^)

Tuesday, April 6, 2010

andai itu takdirNYA

salamullahialaikum
blurr plak tiba2 (-_-)~
ngeh3...pertamanya panjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi atas tiap detik diri ini bernafas...topik yang ingin org kongsikan bersama ialah KEPERGIAN~
apa korang rasa kalau kita kehilangan something@someone??? pedih?? sedih?? letih???
geram???
tapi korng tahu x nape kita kehilangan atau merasai kepergian??? hurmm kepergian kekasih hati masuk bab lain kot ni kehilangan yang tuuuuu~
sambil ditemani lagu korea yang mendayu+sayu+layu=jiwang heheh aku teringat 10tahun dulu aku pon pernah merasai kepergian...
dalam 2minggu kebelakangan ni kita byk dikejutkan dgn kepergian saudara@sahabat@keluarga ahli2 RCMP yang disayangi...hanya Al-fatihah dpt org kirimkan buat mereka yang dipanggil bertemu Allah..& sesungguhnya pencipta kita maha mengetahui...& kehidupan yang kekal abadi menanti mereka disana, lalu beruntunglah insan2 yang byk melakukan amal jariah...memandangkan kita sedang sibuk melakukan persiapan exm tp jgn lupa hidup bkn utk sebuah title yerkk kwn2...yang penting perjalanan kita menuju cinta yg ABADI...suka org nk igtkn jgn terlalu asyik stdy smpai lupa siapa yg bg korg nikmat msuk RCMP..
jgn tlalu enjoy stdy group smpi korg lupa yg korg duduk bdua dgn ajnabi...
jgn trlalu stay up smpi korg hari2 subuh GIANT...hehehe
igtan ni utk diri org jgk...semoga kejayaan akan berpihak pada kita..insyaallah..
btw~ td kuar celebrate dgn kak raihan n kak seri..syg kakak sume...nakin montellah aku asek ada org blnja mkn(^_^)
so, gtg see u next time..